Qui diu que el govern català no desafia Madrid?

gener 2013

El govern de la Generalitat apareix davant l’opinió pública sovint com a hoste de les invulnerables directrius polítiques del govern central. Quan una llei de rang superior publicada al BOE  no agrada però convé treure’n rèdit polític,  no es dubta en començar mediàtiques guerres de trinxeres, avantposant recursos a tort i a dret al tribunal Suprem, al Constitucional, a La Haya…
Ara bé,  si la llei en qüestió no té gaire ‘punch’ electoralista ni tampoc pot ser aprofitada per a fer  xup-xup al sofreigit nacionalista, el govern no té gaire manies per legislar lo que li vingui de gust. 
Sense fer massa esforç,  he trobat un exemple d’aquest tipus de  notícia. Resulta que la Generalitat legislarà a favor que els alcaldes catalans cobrin més que els de la resta de l’estat, tot saltant-se el topall que l’administració central havia fixat als seus pressupostos. Quina generositat!!! Un altre autoregalet per als “compis” que, per descomptat, també repercutirà en la contribució d’aquests sous al sosteniment dels partits. 
Bé, però no penseu malament, eh? La Generalitat també vetlla per l’austeritat pressupostària i, donant exemple a la resta de l’estat, es salta a la torera una disposició del BOE per restringir a un sol dia els tres que allí s’estipulen per a contingències mèdiques (declaració de baixa) dels treballadors públics. A efectes pràctics, la “Gene” descomptarà el 50% de la nòmina dels treballadors públics a partir del primer dia d’absència per motius de salut, mentre el BOE estableix que s’hauria d’esperar al tercer dia.
Per cert, l’enllaç que dono és del facebook perquè -“increïblement”- no hi hagut cap ressenya d’aquesta col·lissió legal a cap mitjà de comunicació.
I ara, si no us sap greu, podeu jugar al joc que a ells tan els agrada: “¡La, la, la, la, no sento res! ¡Cataluuuuuunya triomfaaaaant tornarà tariroriro…!”

Comentarios

Entradas populares